neděle 10. dubna 2011

zapečené žampiony

to že mám horečku.. neznamená, že nebude obídek :)


hlavičky žampionů zbavené nožky vyplníme směsí bylinek, tvarohu nebo jiného syra, česnekem .. zakápneme olejem a pečeme 30min při 180°C
-
extra rychlé - extra lehké - extra výborné
:)


sobota 9. dubna 2011

silná trojka :o)


Zapečená rajčata
s cottage sýrem a lístky čerstvého medvědího česneku
-
na 15-20min do trouby na 170° - pokud to vychytáte, neškvrknou se a po zapečení vypadají tak, jako tady na fotce ;)

-
podáváno na špenátových listech ( ideální kombinace ! )



úterý 5. dubna 2011

další dobrota od Gralińky :)

Zapečený lilek s mozzarellou a parmezánem :)

neskutečně jednoduché a neskutečně dobré ( mnohem líp to chutná než vypadá :)))

takže recepis podle Gralińky:

na porci pro 2:

1 středně velký lilek ( měl by být tvrdší, povrch lesklý )

1 balení mozzarelly ( kupuji bazalkovou ;)

strouhaný parmezán - cca 3 lžíce

rajčatová směs - buď koupíte hotovou např.

jJá kupuji v Lidlu bazalkovou rajčatovou směs ( 29,- ) která je výborná

a na jednu porci spotřebuji cca 1/3 obsahu )

nebo lze snadno vyrobit z rajčat, olivového oleje a česneku

( 20min povařit až se dostanete na zhruba polovinu původního obsahu )

---

Lilek nakrájíme na asi 1cm široké plátky a necháme jej alespoň 30 min odpočinout na papírové utěrce,

ať se dostane co nejvíc vláhy ven. Poté zlehka obalíme v hladké mouce a osmažíme na oleji mírně

dozlatova a opět necháme odpočinout a odkapat přebytečný olej. Lilkem poté vyskládáme máslem

vymazanou menší zapékací formu, překryjeme rajčatovou směsí a na tu poklademe plátky mozzarelly.

Nakonec hojně posypeme parmezánem a necháme na zhruba 30min zapéct v troubě na 220°.

Na konci můžete posypat jarní cibulkou nebo dozdobit bazalkou.

Dobrou chuť :)


je mi jasné, že food blogerka ze mne nikdy nebude ale snaha se cení, né? :-)

Děkuji !!!



Moc děkuji Hortenzii http://hortenzie.blogspot.com/ za Ocenění !
-
Vážím si toho.. už proto že mé absence příspěvků na blogu jsou stále velké oproti úžasným blogerkám ze spřátelených webů .. ale budu se snažit polepšít :))
-
Děkuju !!!

neděle 3. dubna 2011

mňamka na neděli :o)

Mé vegetariánství vám rozhodně nutit nebudu ..
ale tohle.. to je bomba :o)
-
Nechala jsem se inspirovat u Elišky a tady je přesný popis receptu podle kterého jsem to dělala i já :)


Hermelín v listovém těstě.
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
300 g listového těsta * 4 hermelíny (po 120 g) * 4 lžíce kečupu * 4 plátky angické slaniny * stroužek česneku * 1 žloutek * kmín, sezam * koření dle chuti * snítka bazalky na zdobení * zeleninová příloha
POSTUP PŘÍPRAVY
Listové těsto vyválíme a vykrájíme 4 stejně velké čtverce.
Čtverce pomažeme uprostřed lžící kečupu. Hermelín potřeme česnekem, nebo do něj plátek ze stroužku česneku vložíme. Vrch okořeníme dle chuti (já kořením - grilovaný sýr) a zabalímne do plátku slaniny. Dáme na čtverec z listového těsta a zabalíme tak, aby nevytekl. Nejlépe cípy přes sebe. Potřeme žloutkem a posypeme sezamem, kmínem. Dáme do vyhřáté trouby, pečeme na 180, asi 10 - 15 minut. Ještě teplé podáváme společně se zeleninovou oblohou. Výborná rychlovka k příjemnému večeru, nebo pro nečekanou návštěvu : )