pondělí 23. dubna 2012

nedělní procházka

.. nedělní procházky bývají ty nejlepší... :)

odpočati za sobotu, hřejivý pocit, že je doma uklizeno, po nedělním obědě nadlábnuto, třeba i bábovka a kafíčko bylo .. no a když si po obědě odpočinete, je čas vyrazit na procházku okolo řeky .. na vínko ... posedět, popovídat .. a užívat si sluníčka .. vždyť je na tom světě tak krásně :)







pátek 20. dubna 2012

12 kroků k lepšímu životu

12 kroků k lepšímu životu

Peníze jako předpoklad, nebo snad záruka štěstí? Hmotné bohatství vede spíše k tomu, že lidé tráví méně času příjemnými věcmi a více se věnují povinnostem a stresujícím závazkům.



„Srovnávat se po finanční, fyzické a sociální stránce s ostatními je past. Vždycky budete mít kolem sebe lidi, kteří mají víc peněz, běhají rychleji, jsou úspěšnější.“

„Nebojte se rutiny. Ačkoliv si myslíme, že bychom v životě rádi různost a volbu, jsme přece jen šťastnější s limitovanými možnostmi.“

1) Budujte důvěrná přátelství a pečujte o ně.

Lidé, kteří mají kolem sebe blízké přátele, se častěji cítí šťastni. Mají s kým sdílet život, nepřipadají si osamělí a zbyteční. Naší celoživotní oporou může být především stabilní partnerský vztah, pokud o něj oba partneři dostatečně pečují a vědomě se o něj snaží.

2) Nesrovnávejte se s ostatními.

Srovnávat se po finanční, fyzické a sociální stránce s ostatními je past. Vždycky budete mít kolem sebe lidi, kteří mají víc peněz než vy, kteří běhají rychleji než vy, kteří jsou úspěšnější ve své kariéře. Zaměřte se na svůj vlastní život, vlastní cíle, přání a potřeby.

3) Pravidelně sportujte a oddávejte se sexu.

Existuje úzká spojitost mezi fyzickým zdravím a pocitem štěstí. Kdokoliv, kdo si prožil dlouhodobější zranění nebo nemoc, ví, jak se to může podepsat na pocitu pohody a osobního štěstí. Sex, zejména v kontextu dlouhodobého milujícího partnerského vztahu, je zdrojem harmonizujícího štěstí a satisfakce.

4) Dopřejte si dostatek spánku.

Kvalitní spánek je naprosto nezbytnou součástí dobrého zdraví a šťastného života. Když nejste odpočatí, nebude vaše tělo a mysl fungovat tak, jak by mohly. Poznáte to – vaše nálada klesne.

5) Zkuste si vytyčit cíle a propracovávat se k nim.

Věřím tomu, že na cestě ke štěstí nelze opomíjet vlastní aktivitu. Když někam směřujeme, když se snažíme dosáhnout nějakého snu nebo cíle, prožíváme svůj život jako smysluplný a naplněný.

6) Najděte si smysluplnou práci.

Mnoho lidí tvrdí, že práce je jen práce. Myslím si, že smysluplná práce je víc než to – stává se součástí naší identity, posiluje nás a upevňuje. Někdy to trvá léta, než se nám podaří najít tu pravou. Pak to ale stojí za to.

7) Staňte se členem skupiny.

Toto pravidlo souvisí s radou číslo jedna. Jsme šťastnější, když někam zapadáme, když někam patříme. Možná si vybavíte ten hřejivý pocit, když jste mezi svými. Ať už to je fotbalový tým, kapela, nebo skaut.

8) Odpoutejte se od minulosti.

Často se užíráme kvůli chybám, které jsme udělali už dávno. To nám pěkně ukrajuje z našeho pocitu štěstí. Zkuste se zaměřit na tady a teď, a minulost nechte plavat.

9) Zaveďte si do života rutinu.

Ačkoliv si myslíme, že bychom v životě rádi různost a volbu, jsme přece jen šťastnější s limitovanými možnostmi. Dokládají to četné výzkumy. Ne že bychom se zříkali svobody rozhodování, ale nechceme být zahlceni. Rutina pomáhá limitovat počet možností, a tím i počet rozhodnutí. Rutina je pohodlná, a když si ji rozumně nadávkujeme, může nás dělat šťastnější.

10) Zkuste být zdrženlivější a skromnější.

Příliš mnoho dobrých věcí nakonec není k užitku. Jedna překrývá druhou, přestaneme se orientovat, a to nám na pocitu štěstí nepřidá. Je příjemné a přirozené si sem tam dopřát, ale nesmíme ztratit kontrolu. Závislosti nám mohou úplně rozbořit dosavadní život.

11) Buďte vděční.

Není náhodou, že mnoho knih zaměřených na osobnostní růst doporučuje praktikovat vděčnost. Pokud si budeme pravidelně uvědomovat, co pro nás různé věci znamenají, budeme schopni je mnohem víc ocenit. Nebereme pak svou situaci za samozřejmou a méně často pociťujeme závist.

12) Pomáhejte ostatním.

Altruismus – to je možná klíč ke štěstí. Neznamená to, že byste museli hned začít dobrovolničit v nějaké instituci, stačí, když se budete snažit naslouchat lidem kolem sebe a vnášet do života něco hezkého.

středa 18. dubna 2012

úlovky !!!

tyhle supervelké nákupy  ( šála za dvacku z HM výprodeje a šálek za pětikačku ) mě jednou přivedou na buben! :))



úterý 17. dubna 2012

radosti :)

občas je holt potřeba, udělat si radost .. a čokoládový dezert spolu s nákupem Biodermy to splňuje dokonale :))
.. 
ať žije úterý !


pondělí 16. dubna 2012

neděle 15. dubna 2012

sobotní odpoledne na zahradě

přesazovali jsme. ... 



kontrolorka No.2


vyvenčila jsem leopardí gumáky .. a že je v nich parádně .. :)






poklad v kůlně!

mužský element tahajíc těžké pytle s hlínou a hrábě nesmí chybět ! :)




a rada za závěr : nedělejte si v pátek večer manikůru, když jdete v sobotu hrabošit do hlíny :))

sobota 14. dubna 2012

taková normální sobota :)

den ve znamení skotačení, vyšívání a smažení  lívanců ! 
miluju soboty :) 





pátek 13. dubna 2012

lilkový salát s kuskusem

lilkový salát s kuskusem

na pečící papír potřený olivovým olejem naskládejte pokrájené kousky lilku, opepřte, osolte a nechte péct cca 15 minut, kdy v půlce lilky otočíte
mezitím vsypte 150g kuskusu do misky, zalijte 250ml vývaru ( i z kostky ) a nechte zakryté stát 10min, občas promíchejte
smíchejte rajčata, sýr  ( mozzarela nebo balkán ), mátu, oliv. olej, přidejte kuskus, lilek z plechu a přidejte trošku šťávy z citronu

.. dobrou chuť :)


středa 11. dubna 2012

promazat klouby :)

za 13,- kloubový mazlík   .. kdo by ho tam nechal .. :-)

mám slabost pro medvědy ze sekáče .. ten pocit, že je musím vždycky vysvobodit ze zajetí je silnější  než já nebo hloubka mojí peněženky :)

výměna mašle ..  a je to fešák k pohledání .. a k darování do lepších rukou :)




co je nového? naše milovaná Sára :-)

představuji vám Sáru  .. úžasnou dračici i mazlíka k nezaplacení 

když jsme si ji dovezli, byl to neskutečně plachý uzlíček nervů ale teď v květnu už jí bude rok a je to teda  bláznivá střela ale stejně ji nadevše milujeme  :))