na porci pro 2:
1 středně velký lilek ( měl by být tvrdší, povrch lesklý )
1 balení mozzarelly ( kupuji bazalkovou ;)
strouhaný parmezán - cca 3 lžíce
rajčatová směs - buď koupíte hotovou např.
jJá kupuji v Lidlu bazalkovou rajčatovou směs ( 29,- ) která je výborná
a na jednu porci spotřebuji cca 1/3 obsahu )
nebo lze snadno vyrobit z rajčat, olivového oleje a česneku
( 20min povařit až se dostanete na zhruba polovinu původního obsahu )
---
Lilek nakrájíme na asi 1cm široké plátky a necháme jej alespoň 30 min odpočinout na papírové utěrce,
ať se dostane co nejvíc vláhy ven. Poté zlehka obalíme v hladké mouce a osmažíme na oleji mírně
dozlatova a opět necháme odpočinout a odkapat přebytečný olej. Lilkem poté vyskládáme máslem
vymazanou menší zapékací formu, překryjeme rajčatovou směsí a na tu poklademe plátky mozzarelly.
Nakonec hojně posypeme parmezánem a necháme na zhruba 30min zapéct v troubě na 220°.
Na konci můžete posypat jarní cibulkou nebo dozdobit bazalkou.
Dobrou chuť :)
Klidně to tu předělej na food blog, hlavně přispívej častěji.:-) Nemám nejmenší tušení, jak tohle může chutnat, tak to asi zkusím...
OdpovědětVymazatKaji, je to uplna bomba jako!!!!! Ted se toho nemuzu nabazit :-)
OdpovědětVymazatjéé, to jsem ráda, že jsi to Ani vyzkoušela :)
OdpovědětVymazata Jani, neváhej ! :o)
už se těším až koupím lilek....vypadá to úžasně
OdpovědětVymazatsuper!!!
OdpovědětVymazat