úterý 5. dubna 2011

další dobrota od Gralińky :)

Zapečený lilek s mozzarellou a parmezánem :)

neskutečně jednoduché a neskutečně dobré ( mnohem líp to chutná než vypadá :)))

takže recepis podle Gralińky:

na porci pro 2:

1 středně velký lilek ( měl by být tvrdší, povrch lesklý )

1 balení mozzarelly ( kupuji bazalkovou ;)

strouhaný parmezán - cca 3 lžíce

rajčatová směs - buď koupíte hotovou např.

jJá kupuji v Lidlu bazalkovou rajčatovou směs ( 29,- ) která je výborná

a na jednu porci spotřebuji cca 1/3 obsahu )

nebo lze snadno vyrobit z rajčat, olivového oleje a česneku

( 20min povařit až se dostanete na zhruba polovinu původního obsahu )

---

Lilek nakrájíme na asi 1cm široké plátky a necháme jej alespoň 30 min odpočinout na papírové utěrce,

ať se dostane co nejvíc vláhy ven. Poté zlehka obalíme v hladké mouce a osmažíme na oleji mírně

dozlatova a opět necháme odpočinout a odkapat přebytečný olej. Lilkem poté vyskládáme máslem

vymazanou menší zapékací formu, překryjeme rajčatovou směsí a na tu poklademe plátky mozzarelly.

Nakonec hojně posypeme parmezánem a necháme na zhruba 30min zapéct v troubě na 220°.

Na konci můžete posypat jarní cibulkou nebo dozdobit bazalkou.

Dobrou chuť :)


je mi jasné, že food blogerka ze mne nikdy nebude ale snaha se cení, né? :-)

5 komentářů:

  1. Klidně to tu předělej na food blog, hlavně přispívej častěji.:-) Nemám nejmenší tušení, jak tohle může chutnat, tak to asi zkusím...

    OdpovědětVymazat
  2. Kaji, je to uplna bomba jako!!!!! Ted se toho nemuzu nabazit :-)

    OdpovědětVymazat
  3. jéé, to jsem ráda, že jsi to Ani vyzkoušela :)
    a Jani, neváhej ! :o)

    OdpovědětVymazat
  4. už se těším až koupím lilek....vypadá to úžasně

    OdpovědětVymazat

děkuji za komentář ♥