Mé vegetariánství vám rozhodně nutit nebudu ..
ale tohle.. to je bomba :o)
-
Nechala jsem se inspirovat u Elišky a tady je přesný popis receptu podle kterého jsem to dělala i já :)
Hermelín v listovém těstě.
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
300 g listového těsta * 4 hermelíny (po 120 g) * 4 lžíce kečupu * 4 plátky angické slaniny * stroužek česneku * 1 žloutek * kmín, sezam * koření dle chuti * snítka bazalky na zdobení * zeleninová příloha
POSTUP PŘÍPRAVY
Listové těsto vyválíme a vykrájíme 4 stejně velké čtverce.
Čtverce pomažeme uprostřed lžící kečupu. Hermelín potřeme česnekem, nebo do něj plátek ze stroužku česneku vložíme. Vrch okořeníme dle chuti (já kořením - grilovaný sýr) a zabalímne do plátku slaniny. Dáme na čtverec z listového těsta a zabalíme tak, aby nevytekl. Nejlépe cípy přes sebe. Potřeme žloutkem a posypeme sezamem, kmínem. Dáme do vyhřáté trouby, pečeme na 180, asi 10 - 15 minut. Ještě teplé podáváme společně se zeleninovou oblohou. Výborná rychlovka k příjemnému večeru, nebo pro nečekanou návštěvu : )
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
300 g listového těsta * 4 hermelíny (po 120 g) * 4 lžíce kečupu * 4 plátky angické slaniny * stroužek česneku * 1 žloutek * kmín, sezam * koření dle chuti * snítka bazalky na zdobení * zeleninová příloha
POSTUP PŘÍPRAVY
Listové těsto vyválíme a vykrájíme 4 stejně velké čtverce.
Čtverce pomažeme uprostřed lžící kečupu. Hermelín potřeme česnekem, nebo do něj plátek ze stroužku česneku vložíme. Vrch okořeníme dle chuti (já kořením - grilovaný sýr) a zabalímne do plátku slaniny. Dáme na čtverec z listového těsta a zabalíme tak, aby nevytekl. Nejlépe cípy přes sebe. Potřeme žloutkem a posypeme sezamem, kmínem. Dáme do vyhřáté trouby, pečeme na 180, asi 10 - 15 minut. Ještě teplé podáváme společně se zeleninovou oblohou. Výborná rychlovka k příjemnému večeru, nebo pro nečekanou návštěvu : )
oooooooo, díky za tip!!!! už se slinky sbíhají :D
OdpovědětVymazathm, tak to vypadá skvěle...
OdpovědětVymazatHlásím, že jsem se tu posledně namlsala Tvými lívanci a musela je udělat a tohle asi taky nevynechám - vypadá to skvěle. Díky za recept Gralińko.
OdpovědětVymazatGralinko, tak ze me nikdy vegetarian nebude, ale tento recept urcite vyzkousim - vypada skvele. Preji krasny tyden, Katerina
OdpovědětVymazatmáš naprosto úžasné stránky
OdpovědětVymazatAhojky Grálínko,
OdpovědětVymazatmrkni prosím na můj blog, máš tam překvapení.
Jinak jsem "hotová" z Tvých fotek, jsou tak nádherné a čisté.
Pohodový den. Eva
Lákavé! Asi se k Tobě vypravím na nečekanou návštěvu. :-)
OdpovědětVymazat