čtvrtek 1. října 2009

kočičí


Když jsem se dnes procházela naší firmou, zabrousila jsem i na zadní dvůr kde chováme ,,firemní kočky”. Minulý podzim se tu jedna těhule kočka objevila a od té doby se o ni a její 4 koťátka které se jí narodily, všichni starají. Jídlo od oběda jim nosí uklízeč co je tu dopoledne, odpoledne je zase krmí skladníci tím, co zůstalo od večeře. Sem tam někdo z výroby donese litr čerstvého mléka a to pak mají největší radost a úplně se v něm v provizorním plastovém tácku cáchtají jako kdyby to byla ta největší švanda na světě :-).
Když se tyto koťátka narodily, byly hodně podviživené, srst byla špatná a měly zanícené očička. Jedna dobrá duše je vždycky sebrala do první bedny co byla poblíž, naložila do auta a v pracovní době pelášila koťátka ošetřit k veterináři. Ten jak je viděl tak se mu jich tak zželelo, že za mastičky, kapičky ani očkování nic nechtěl.
Dnes když jsem přišla na dvůr, uvědomila jsem si, jaké ty potřeštěné kočky měly štěstí. Lítaly si tam mezi paletama, občas přijel nějaký řidič se zbožím a tak se nechaly pořádně pomazlit dokud si sklad nepřevzal zboží.., noa celkově vypadaly úžasně spokojeně…hebký a hustý kožíšek, plné bříško a odhodlaný pohled překonat všechny překážky, co jim ještě kočičí život přichystá :)

A z takových věcí já mám v tomhle životě radost :)

Gralińka

2 komentáře:

  1. Kočky miluju,mám jednu kočičí slečnu doma a nedala bych jí nikomu na světě,natož aby jí někdo ublížil.Je to kočka se vším všudy domácí,ven nechodí pouze na balkon,má nádherně růžové neošlapané polštářky tlapiček...Kočky všeobecně jsou úžasná stvoření...četla jsem v jedné knížce o kočkách,že jsou tak dokonale vytvořené,že je můžeme přirovnat k autu Ferrari....
    A ta moje kočičanda...jen promluvit...:-)
    Hezký den s úsměvem na rtech přeje Jitka

    OdpovědětVymazat
  2. Jofi, líbí se mi tenhle příspěvek. Vždycky je to radost pomoct druhým, i když jsou to "jen" číči. Já ty svoje taky našla venku a ač už jedna z nich nežije vždy mě bavilo je pozorovat. Přilnula jsem k nim a byli pro mě plnohodnotní členové rodiny. Mám kočky ráda, a když jim člověk dá lásku, oni to nám to vrátí... Mony

    OdpovědětVymazat

děkuji za komentář ♥