čtvrtek 10. prosince 2009

10

Konečně jsem se po delší době zastavila.. i když jsem všechny dárky měla nakoupené už na konci listopadu ( a že jich není málo..uff ) , neustále mne sžíral pocit, že něco nestíhám, nezvládám a celkově vůbec na svátky nachystaná nejsem. Den před první adventní nedělí jsem rychle nachystala ,,věnec” a vrhla se na pečení.. no a jelikož jsem docela levá, tak je to občas dost zajímavé :)

Je desátého, mám perníčky, co pomalu měknou, pak tmavé kakaové linecké, světlé linecké, kokosky a ,,dutinkové zázvorky” což je moje pojmenování roztodivného receptu co se nafukuje a vykrajovala jsem ho zázvorkovou formičkou, protože ,,předepsaná” nepatří do mého repertoáru vykrajovátek ( jistě, nemám ani kolečko na vykrajování středu lineckého.. používám víčko od fixy, ale zato vykrajovátko autíčka, kuřátka nebo prasátka mám, to nesmí chybět :)) .. no takhle to mám zatím s pečením.. ještě se chystám na vanilkové rohlíčky z dřevěné vytlačované formičky našich prababiček, na pracny a asi něco krémem slepované ( ale to teda moc nemusím ale co bych pro manžela neudělala :)

Dárky jsou zabalené, cukroví je ve fázi rozpracovanosti.. teď snad ještě udělat nějaký ten vánoční úklid ( i když pro mně, co má doma téměř vše bile nebo šedé je normální utírat prach každý den apod. :))), hlavně musím umít okno v kuchyni, abych neměla neustálý pocit, že je venku hustá mlha a ono je to přitom pěkně zasejřené okno :D

Taky bych měla dodělat resty v podobě různě se po bytě potulujících předmětů, které se chystám přetřít, zbrousit, pověsit, zaháknout, nadekorovat,.. a že se toho do našeho malého bytečku vejde hodně! :) .. no ale to zase někdy příště ;-) Gralińka

1 komentář:

  1. Gralinko,klobouk dolu.To jsi toho zvladla pozehnane.Ja tedy take pecu ale z uklidem jsem zatim na stiru a o darcich ani nemluvim.Opousti me inspirace a regaly se prazdni ;))

    OdpovědětVymazat

děkuji za komentář ♥