pátek 29. ledna 2010

pátek 22. ledna 2010

jen tak..




úterý 19. ledna 2010

Koprovka pro dvě


S Eliškou nás spojuje hodně.

Ať je to láska k bile barvě, k dokonalému pořádku, závislost na tom, že když něco chceme, tak nejlíp okamžitě ale né za každou cenu :) ,.. taky občas zbrké rozhodování, schopnost ironicky pošťouchnout tu druhou dál nebo prostě to vnitřní souznění, co člověk když nemá, tak dlouho hledá a občas ani nikdy nenajde. Jsem ráda, že Elišku mám a že jsem ji zrovna já našla. Jsem taky ráda, že nejsme ve všem stejné, ať už jde o názor na potlučené staré nádobí nebo míra optimismu při pohledu na všední svět :).

Je to prostě Eliška. Moje milá nejmilejší přítelkyně která i když vám třeba zavolá témeř uprostřed štědrovečerní večeře, že něco není v pořádku, tak se na ni nezlobíte ale jste rádi že vám volá a vy víte, že jste pro ni důležití a že jste rádi, že hledá ty správná slova útěchy právě u vás.

Má v sobě tolik lásky, dobra a smyslu pro spravedlnost, že bych nikdy nevěřila, že to jedna osůbka dokáže dohromady v tělíčku mít, pokud bych neznala právě ji.
Když mám chmury tak ví, co na mně zabere. Když zjistí že miluju koprovku a neumím ji vařit, snaží se mi to neúnavně vysvětlit, abych to zvládla i když protestuju že tohle rozhodně dělat nebudu, protože to má víc jak tři ingredience. Má se mnou svatou trpělivost a nejen za to jí děkuju.

sobota 16. ledna 2010

pomaloučku polehoučku.. vykračujeme k jaru..

I když miluju Vánoce a vše s nimi spojené, jsem ráda že už se pomaloučku ale jistě přehoupáváme do období, kdy začne všechno zase pučet, rašit a kvést minimálně na parapetu u nás doma :)
Sice jsem pivoňku koupila zatím jen v květinářštví, ale orchidea už pučí a narcis mi vykvetl díky sluníčku, které se už občas objeví.
růže jsou v ,,nové" váze z antiku za dvacku... no odolejte :)))



pátek 15. ledna 2010

středa 13. ledna 2010

Vajco taky u Gralińky :)


Koukám jak puk? Na co? Na Vajco :))


V posledním čísle MB mne zaujaly polštáře od vajco.cz a pak vidím, že o nich dokonce píše Janička na svém blogu tady v článku Polštáře od Vajco !

Juchůů !
No a tak jsem musela vložit jedno moje před časem vyfocené vajco jakou mám radost že se ty polštáře nelíbí jen mně .. :)

pondělí 11. ledna 2010

relax u vyšívání..

když mám v hlavě nějaký motiv, musí být hned na látce. hledám, googlim co to dá dokud nenajdu.. i kdyby to trvalo hodiny. ..
potom si seřadím bavlnky co budu potřebovat, nachystám vše na komodu abych pak mohla brát jednotlivé odstíny tak jak jdou po sobě a nepřehrabovala se v bedýnce s bavlnkama uprostřed noci ( moje nejoblíbenější vyšívací doba )
Když je vyšito a hotovo, většinou výtvor zase složím a schovám do šuplíku.. kde takto ,,složených večerů" dřímá už hezká řádka..
prostě relax ;)





sobota 9. ledna 2010

zima je konečně tady..








může být?


Už před časem jsem tady dávala na přání mé drahé přítelkyně Elišky fotku s výšivkou.. měla jsem v plánu ušít z ní polštář.. ale protože neustále nemám k dispozici šicí stroj, došla mi trpělivost a udělala jsem to, co vůbec nemám ráda.

Dala jsem výšivku do rámečku.. myslíte že to může být? Já si pořád nejsem jistá :(

pátek 1. ledna 2010

první leden..

Pokud platí heslo
,, jak na Nový rok, tak po celý rok"
tak to snad v tom roce 2010 nebude tak špatné :)
Dnes jsem stihla ušít při ranní pohádce v televizi dva pytlíčky
( jeden na zamaskování škaredého květináče,
druhý na neustále se po stole potulující laky na nehty :)

Taky jsem dodělala poslední nátěr šuplíčku..
bílá je dobrá :))
a když jsem mu dala i novou úchytku, musím říct že se mi poved :)
.. i když nevím co s ním ( zatím ) , spodní čeká v řadě na přetření :)